سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گروه وکلای ایرانیان

نظر

 

وکیل گمرکی به امور گمرکی رسیدگی می کند و مشکلات ناشی از اختلافات گمرکی را حل می کند. نا آگاهی در قوانین گمرکی باعث می شود که اختلافات در این زمینه زیاد شود اما در صورتی که در تجارت ها و فعالیت های اقتصادی خود از یک وکیل مجرب مشاوره بگیرید دچار مشکل نمیشوید و در صورت بروز مشکل وکالت پرونده را به وکیل متخصص در زمینه پرونده خود بسپارید. هنگاه واردات و صادرات در زمینه عوارض و ارزش گذاری و سودبازرگانی و حقوق گمرکی ممکن در بین واردکنندگان و صادر کنندگان و یااشخاص مرتبط مشکلاتی رخ دهد که حضور یک وکیل امور گمرک لازم شود.


تعریف سازمان امور گمرک 

سازمان امور گمرکی در جمهوری اسلامی ایران نهادی است که مسئول امور مربوط به گمرک، ترانزیت، حقوق و عوارض مربوط به ورودی، امور مربوط به صادرات و واردات کالا و هم چنین مالیات آنها را بر عهده دارد. به طور کلی میتوان گفت که وطیفه ی این سازمان هماهنگی و تنظیم قانونی و رسمی، واردات و صادرات کالا می باشد. نقش اصلی و مهم گمرک در واردات و صادرات کالا شامل: نظارت بر رعای اصول و قوانین بازرگانان اعم از وارد کنندگان و صادرکنندگان، نظارت آنها بر رعایت کردن منع ها و محدودیت ها و همچنین انجام معافیت های خود در خصوص معافیت و یا تخفیفات وارد کردن و صادر کردن کالا می باشد.

از جمله موضوعاتی که به یک وکیل گمرکی مربوط می شود 1- مسائل مربوط به حمل و نقل بین الملل کالا 2- قبول وکالت و مشاوره حقوقی در مورد پرونده های مربوط به گمرک 3- کارشناسی موضوعات گمرکی 4- معرفی حق الزحمه کارگران و کارگذاران افراد شاغل در گمرک 5- رسیدگی به جرائم مربوط به مناطق آزاد تجاری و قوانین حقوقی آن 6- داوری در دعاوی گمرکی و تجارت بین الملل برای رسیدگی به قراردادهای گمرکی یک وکیل قراردادها نیز می تواند فعالیت داشته باشد.

وکیل دعاوی گمرکی و صادرات و واردات تلاش می کند که با مهرات و دقت بالا مشکلات ناشی از اختلافات گمرکی را تا جایی که امکان دارد کاهش دهد. از بزرگترین مشکلاتی که می توان در این زمینه به ان اشاره کرد، عدم تجربه و تخصص و همچنین عدم آگاهی مشتریان به قوانی گمرکی است. بهتر است به این نکته توجه کنید که علت رعایت اصول و موازین قانونی در واردات و صادرات کالا در زمینه ارش گذاری، سود بازرگانی، عوارض، حقوق گمرکی و … اختلافی بین صادرکنندگان، وارد کنندگان و دیگر افراد حقوقی و حقیقی با سازمان گمرک صورت می گیرد.

وکیل قاچاق کالا و ارز باید در زمینه قاچاق کالا و ارز و قوانینی که در این مورد تصویب شده است اطلاعات کامل داشته باشد. قاچاق را می توان به دو دسته قاچاق کالای مجاز و قاچاق کالای ممنوعه تقسیم می شود و قوانین در مورد این دو نوع متفاوت است. و قاچاق کالای مجاز خود به چهار دسته تقسیم می شود کالای مجاز، کالای مجاز مشروط، کالای یارانه ای و ارز که مجازات این نوع قاچاق ضبط کالا و پرداخت جریمه است. مجازاتی که برای قاچاق کالای ممنوعه تعیین می شود براساس ارزش کالا است هرچه ارزش کالا بالاتر باشد جریمه های سنگین تری برایش تعیین می شود.

نمونه اختلافت گمرکی می توان به مواردی که در زیر بیان شده اشاره کرد:

استرداد حقوق ورودی موضوع ماده 25 آیین‌نامه اجرایی قانون صادرات و واردات

  • رفع تعهد از پرونده‌های صادراتی و وارداتی
  • داوری در دعاوی گمرک
  • پرونده‌های مربوط به جرائم کالا در مراجع تخصصی
  • مطالبه‌ی اضافی پرداختی ها به گمرک
  • اختلافات گمرکی در گمرک و دفاتر ستادی گمرک

برای مشاوره با وکیل برای قاچاق کافی است با یکی از وکلای گمرکی عدالت کاوان تماس بگیرید و یا حضوری به آن ها مراجعه کنید. در صورتی که ساکن شمال تهران هستید با مراجعه به دفاتر وکالت عدالت کاوان که با بهترین وکیل گمرکی شمال تهران همکاری می کند مراجعه کنید و سوالات خود را از ایشان پرسیده و از آن ها راهنمایی بگیرید. در صورتی که قاچاق طبق برنامه و به صورت سازمان یافته انجام شود به جز جریمه نقدی مجازات دیگر مانند شش ماه حبس یا بیشتر منجر می شود.

تعریف تخلف گمرکی

به هرگونه نقض در قوانین گمرکی و یا سعی در نقص آن، تخلف گمرکی گفته می شود. هر نوع اظهار کالا و یا عدم اظهار کالا، اقدام عملی مغایر قانون یا سایر مقررات گمرک، خواه متضمن ضرر دولت باشد و خواه نباشد را تخلف گمرکی می نامند.

انواع تخلفات گمرکی:

  • تخلفات گمرکی مغایر با قانون امور گمرکی(عدم اظهار)
  • تخلفات گمرکی مغایر با قانون امور گمرکی (اقدام عملی)
  • تخلفات گمرکی ناشی از نقض مقررات آیین نامه (تخلفات انتظامی)